súlyos testi sértés

2020.05.19. 09:10

Felfegyverkezve és csoportosan estek neki a biztonsági őrnek

Lezárták a plázában a biztonsági őrökre támadó család ügyét a hatóságok. Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés miatt nyújtott be vádiratot a járási ügyészség az öttagú kaposvári família ellen, mert a pláza parkolójában emberi élet kioltására alkalmas ütlegekkel támadtak két biztonsági őrre és egy, a segítségükre siető járókelőre.

K. G.

Ahogyan arról akkoriban beszámoltunk, még januárban a két szülő és három gyermek, köztük egy fiatalkorú fiú személygépkocsival érkeztek a kaposvári üzletközponthoz, ahol az autót egy sorompóval védett parkoló elé állították, ám ezzel akadályozták a ki- és bejutást. Az egyik biztonsági őr felszólította az apát, hogy álljon el az útból. Az idősebb fiú indulatos lett, egy golfütőt kapott elő a kocsijukból, és az őrökre támadt. Ezt látva a sértettek segítségére sietett egy járókelő, ekkor azonban a többi családtag is bekapcsolódott a bántalmazásba.

Golfütőkkel és botokkal támadtak a sértettekre, akiket testszerte többször megütöttek. A vádlottak csak akkor csillapodtak le, amikor a járókelők szóltak, hogy értesítették a rendőrséget. Ekkor gyorsan a kocsiba pattantak és elhajtottak. Az öt vádlott közül hárman letartóztatásban vannak, egy közülük bűnügyi felügyelet alatt áll, egy pedig szabadlábon van. Az ügyészség a büntetett előéletű és letartóztatásban lévő szülőkre, valamint a különösen visszaeső idősebb fiúra végrehajtandó börtönt kért, a bűnügyi felügyelet alatt álló fiatalkorú fiú ellen javítóintézeti nevelésre tett indítványt, míg a lánytestvérét felfüggesztett börtönbüntetésre ítélné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!