Megtévesztő hasonlóság

2021.03.09. 08:57

Gagyi Nájki és Adiosz cipőket árult a Siófokon élő külföldi férfi

Olcsó volt, és az árnyékban még szépnek is tűnhetett. Viszont kiderült, silány gagyit árult üzletében a férfi. Pénzbüntetést kapott.

Sonline

Fotó: Shutterstock

A Siófoki Járási Ügyészség emelt vádat iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt azzal a külföldi állampolgárságú 51 éves férfival szemben, aki közel 1 millió forint összegű vagyoni hátrányt okozott.

A vádirat szerint a vádlott cége által üzemeltett siófoki ruházati boltban a pénzügyőrök 2017 áprilisában tartottak ellenőrzést, amikor 46 pár ismert védjeggyel ellátott sportcipőt foglaltak le.

A férfi Budapesten vásárolta olcsón a cipőket, amik megtévesztően hasonlítottak az eredeti termékre, azonban kivitelezésükben és a felhasznált anyagokban gyenge volt a minőségük, ezáltal a vádlott számára is nyilvánvaló volt, hogy a lábbelik hamisítványok.

A terhelt az utánzatok árusításával megsértette a jogosult iparjogvédelmi oltalomból eredő jogát és majdnem 1 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott – büntetővégzés meghozatalára irányuló – vádiratában a vádlottal szemben pénzbüntetést indítványozott.

 

Képünk illusztráció csupán, nem egy jogosan csalódott vásárlót ábrázol!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!