zseniális ötlet

2021.01.15. 08:53

Interneten rendelt összetevőkből kotyvasztott drogot

De ha még az nem lett volna elég, hogy jól követhető módon állította elő a drogot, még egy fegyvert is tartott otthon. Igaz, abból is csak kicsit, pont amilyen az üzlet volt...

Sonline

Az ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a 37 éves büntetett előéletű férfival szemben, aki internetről rendelt tiltott anyagokkal kereskedett az otthonában, ahol élettárásával közösen egy éles lőfegyvert is tartottak.

A férfi 2018 őszétől az internetről kezdett el biofüvet rendelni azzal a szándékkal, hogy azt haszonnal továbbértékesíti. A vádlott az így megszerzett drogot különböző vegyi anyagokban feloldotta, ahhoz zsályalevelet kevert, majd kiporciózva kezdte értékesíteni a lakóhelyén.

A vádlott 2019 áprilisában történt elfogásáig legalább négy fogyasztónak értékesített a szintetikus kábítószerből, melyből a nyomozók a lakóhelyén tartott kutatáskor is lefoglaltak egy kisebb – részben saját fogyasztásra, részben tovább értékesítésre szánt – mennyiséget.

A marcali rendőrök a kutatás során azonban nemcsak szintetikus kábítószert, hanem az ágyban elrejtve egy engedély nélkül tartott, 0.22 kaliberű lőfegyvert és ahhoz tartozó lőszereket is találtak, melyhez sem a férfinak, sem az élettrásának nem volt engedélye.

A Marcali Járásbíróság 2020 decemberében hirdetett ítéletet az ügyben, melyben az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és a nyomozás során mindvégig letartóztatásban lévő, visszaeső férfit 6 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, míg élettársát 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet az élettárs vonatkozásában jogerőre emelkedett, míg a férfi enyhítésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!