lopott és balhézott

2021.05.27. 07:36

Két hónap alatt hat bűncselekményt követett el a somogyi férfi

A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 25 és egy 42 éves férfival szemben. A közösen elkövetett lopáson és magánlaksértésen túlmenően a fiatalabb vádlottnak egyedi azonosító jellel visszaélés, személyi szabadság megsértése, testi sértés és zaklatás miatt is felelnie kell a bíróságon.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A 25 éves férfi 2020 szeptemberében egy kisbusz rendszámát szerelte fel autójára, mivel annak lejárt külföldi hatósági jelzéseit a rendőrök ezt megelőzően már elvették tőle. A férfi néhány héttel később összeveszett az élettársával is, akit ezért több alkalommal megütött, majd egy kést a kezében tartva életveszélyesen megfenyegetett, végül bezárt a lakásba azért, hogy a sértett azt ne tudja elhagyni.

2020 októberében a kapun lévő lakat levágásával a fiatal vádlott és idősebb társa közösen törtek be egy felújítás alatt álló kaposvári ingatlanba, ahonnan összesen 735.500,- Ft értékben loptak szerszámokat és egyéb műszaki cikkeket. Az eltulajdonított értékeket később egy őrizetlenül hagyott telephelyre (a fotón) szállították, néhányat pedig értékesítettek. A férfiak ezután még egy lakásba behatoltak, ahol engedély nélkül tartózkodtak mindaddig, amíg a tulajdonos tetten érte őket.

A fénykép a nyomozó hatóság szemléje során készült.

A kaposvári nyomozók mindezek után rövid időn belül azonosították és elfogták az elkövetőket, akiknek a letartóztatását a bíróság az ügyészség indítványára elrendelte.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!