drogfogyasztás

2021.08.13. 08:37

Közmunkával díjazták a szilveszteri füvezést

Egy 31 éves férfi még 2020 májusában kannabisz magokat ültetett lakóházának hátsó udvarában, majd az abból kifejlett növények virágát és levelét leszüretelte és cigarettába sodorva elszívta.

K.G.

Fotó: Shutterstock

A növényeket a kaposvári rendőrök végül 2020 júliusában foglalták le tőle. Ezután a Kaposvári Járási Ügyészség termesztéssel csekély mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása és más bűncselekmény miatt emelt vádat vele és barátjával szemben, akik termesztették, vásárolták, majd egy bulin fogyasztották is a kábítószert. A fiatalabb, 23 éves vádlott 2019 szeptemberétől kezdve alkalmanként kisebb adagokban vásárolta a drogot, így 2020 júliusáig összesen 65 gramm marihuánát tartott magánál. 2020 szilveszter éjjel tartott házibuliban is fogyasztottak kábítószert, ezt a tényt a nem sokkal később elvégzett vizsgálatok is igazoltak, miután a vádlottakat a kaposvári rendőrkapitányságra előállították. A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség azt indítványozta, hogy közérdekű munkára ítéljék a két férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!