záróra

2021.01.08. 07:55

Leütötte és kirabolta ivócimboráját két fiatal

A két vádlott 2020 szeptemberében egy presszóban italozott a sértettel, melynek során észrevették, hogy a férfinél nagyobb összegű készpénz van. Elhatározták, hogy amikor az ittas sértett a zárórakor hazaindul, megszerzik tőle az értékeit.

sonline

A tizenhat és huszonnégy éves vádlottak észrevétlenül követni kezdték a sértettet, miután elhagyta a presszót. Az idősebbik férfi még a kocsmánál magához vett egy fadarabot, amivel később hátulról leütötte a sértettet. Fiatalabb társa ököllel halántéktájon is megütötte az áldozatukat.

Ezek után elvették a férfi pénztárcáját, majd az úton fekvő, erősen vérző férfit hátrahagyva elfutottak a helyszínről. Összesen 40.000 forintot zsákmányoltak, a sértett tárcáját és iratait elégették.

Másnap azonban már el is fogták őket a kaposvári nyomozók, és az ügyészség indítványára elrendelték a letartóztatásukat. A kirabolt férfi nyolc napon túl gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás alkalmas volt arra, hogy súlyosabb sérüléseket is okozzon neki.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő vádlottak közül a fiatalkorú vádlottra három év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés, míg felnőtt korú társára hét év fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt arra az estre, ha a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismerik.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!