értelmetlen tettek

2021.04.16. 09:42

Lopott, majd tört-zúzott a nehéz sorsú, 16 éves diáklány

A lopkodást már készségszintre emelte, mikor barátja miatt elborult az agya, és megrongált egy autót. Egyelőre úgy tűnik ez volt az utolsó csepp...

Sonline

Az ügyészség szabálysértési értékre, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal az 16 éves lánnyal szemben, aki háromszor emelt el az élelmiszerek mellett alkoholos italokat egy kaposvári nagyáruházból, továbbá az üzlet parkolójában leállított egyik gépkocsit, és összerugdalta illetve betörte az ablakát.

A vádlott kisgyermek kora óta nevelőszülőknél nevelkedett, majd gyermekotthonba került. Az otthon házirendjét rendszeresen megszegte, társaival, nevelőivel szemben ellenséges, rendszeresen csavargott, tanulói jogviszonya megszűnt.

Először 2020 februárjában lopott az egyik kaposvári hipermarketből élelmiszereket, vegyi árut és szeszes italokat 13.300 forint értékben, azonban a vevőszolgálati pultnál nem tudott fizetés nélkül távozni a hátizsákjába rejtett termékekkel, mert a biztonsági őr megfogta.

A sikertelen próbálkozás ellenére pár nap múlva a lány ismét az üzletbe ment, de ekkor ki tudta vinni az 4.500 forint értékben eltulajdonított élelmiszert és alkoholt, majd egy hónappal később ugyancsak sikerrel járt, ez alkalommal majdnem 7000 forint volt a meglovasított termékek értéke.

A fiatal lány 2020 augusztusában a kaposvári áruház üvegvisszaváltójának közelében veszekedett barátjával, melynek során indulatát nem tudta fékezni és az ott parkoló egyik személygépkocsi bal első ajtajába kétszer belerúgott, aztán egy üres üveggel a vezető oldali ablakát is kiverte. A dührohammal 15.000 forint összegű kárt okozott.

 

Az ügyészség próbára bocsátást indítványozott a fiatalkorú vádlottal szemben.

Képünk részben illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!