nem változott

2020.12.09. 09:30

Telefonon keresztül zsarolta áldozatát az elítélt

A Nagyatádi Járási Ügyészség vádat emelt a fegyházbüntetését töltő férfi ellen, aki telefonon zsarolt ki pénzt a sértettől.

sonline

A 29 éves elkövető emberölés miatt töltötte a rácsok mögött tizenöt éves büntetését. Az elítélt mobilon keresztül kereste fel áldozatát annak ellenére, hogy nem tarthatott volna magánál telefont. A hívás során végrehajtónak adta ki magát, és közműtartozást kért számon. Azzal fenyegetőzött, hogyha nem kapja meg aznap a pénzt, akkor odamennek a sértett lakására, és még aznap lefoglalják a vagyontárgyait.

A sértett eleget tett a követelésnek, a közeli postahivatalban feladóvevényen befizetett 63 ezer forintot. A zsarolóval egy nőismerőse játszott össze, aki a jóváírás napján felvette a pénzt egy kazincbarcikai bankautomatából.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben előkészítő ülésen történő beismerés és tárgyalásról lemondás esetére 5 év börtönbüntetést szabjon ki, míg társa vonatkozásában a 2 év börtönbüntetés végrehajtását 4 évre függessze fel.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!