vádirat

2021.10.07. 08:43

Tizenöt év börtön várhat a szemesi apagyilkosra

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában 15 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást indítványozott egy 41 éves balatonszemesi férfi ellen, aki az év elején brutálisan meggyilkolta az édesapját.

K.G.

A Somogy Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt nyújtott be vádiratot a mentális zavarokkal és alkoholproblémával küzdő vádlott ellen. Régóta volt rossz viszonyban a vele egy háztartásban élő idős apjával. A sértett szintén nem vetette meg a szeszes italt, fia és közte korábban is történtek tettlegességig fajuló veszekedések. A vádlott 2021 januárjában nap közben alkalmi munkát végzett, ahol alkoholt is fogyasztott, majd munka után az italozást balatonszemesi otthonában folytatta.

Az ittas férfi az esti órákban szóváltásba keveredett az ugyancsak ittas apjával, aki a vita hevében ököllel szájon ütötte. A vádlott ekkor apját a közeli ágyra lökte, azonban a sértett újra fiának támadt, amikor magához vett egy kalapácsot, mellyel nagy erővel ráütött a vádlott jobb kézfejére. A felbőszült vádlott ezt követően kivette apja kezéből a kalapácsot és azzal, valamint más eszközökkel többször, nagy erővel megütötte apja fejét, végül nyakán is mély vágási sebeket ejtett. A férfi ezután telefonon értesítette testvérét a történtekről, a fivére hívta ki a rendőröket, akiket a tettes a helyszínen megvárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!