erőszak

2021.01.07. 08:03

Többször is brutálisan megverte párja másfél éves kisfiát

A harminckét éves férfi rendszeresen bántotta élettársa gyermekét.

sonline

A vádlott 2020 májusában költözött össze huszonegy éves élettársával, akinek korábbi kapcsolatából született a kisfia. A gyermek ebben az időszakban gyakran volt nyugtalan, illetve sokat sírt, amely zavarta a vádlottakat. Ezért a férfi rendszeresen bántalmazta úgy, hogy arcát, illetve testét több alkalommal nagy erővel tenyérrel megütötte, és ha a kisfiú ettől sem hallgatott el, többször is 40-50 cm magasságból a rácsos gyermekágyba dobta. A gyermek 2020 júliusának végéig több, egyenként is súlyos sérülést – így bordatörést, sípcsonttörést és lábközépcsont-törést – szenvedett el.

Az anya tudott a bántalmazásról, azonban nem tett semmit ellene. Még amikor a gyermek a töréses sérülések miatt lábra sem tudott állni, akkor sem árulta el az orvosnak a keletkezés okát. Ennek következtében a megfelelő ellátást sem kapta meg a gyermek.

A sérüléseket végül 2020 júliusának végén a házi gyermekorvos észlelte, és beutalta a kisfiút a megyei kórházba, ahol az elvégzett vizsgálatok alapján egyértelművé vált, hogy a sérülések bántalmazásos eredetűek, ezért az intézmény értesítette a rendőrséget és a gyámhatóságot. A kisfiú azóta felépült a bántalmazások során elszenvedett sérüléseiből, gyermekotthonban helyezték el.

A kaposvári nyomozók a bejelentést követően nyomban őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. Az ügyész a vádlottakkal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!