tragédia

2020.04.02. 09:40

Vádemelés született a Kisberényben halálra gázolt kisfiú ügyében

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett halálos közúti baleset okozása miatt nyújtott be vádiratot két férfi ellen, mert a vádhatóság szerint mindketten felelősek egy kisgyermek haláláért, akit halálra gázolt a postásautó.

K.G.

A kisfiú édesapja 2018 októberében a délelőtti órákban érkezett haza gyalog a kisberényi otthonába, amelynek udvarán éppen felügyelet nélkül játszott gyermeke, aki még nem töltötte be második életévét.

Az apa érkezésével egy időben hajtott a ház elé postás, mert küldeményt hozott a férfinek. Az apa ekkor kinyitotta a kiskaput, majd a gépkocsi vezetőülés felőli ajtajához ment, azonban a kerítésajtót nem csukta be maga után és nem figyelt a feléje igyekvő gyermekre.

A férfi átvette küldeményét, a postásautó vezetője pedig anélkül, hogy indulás előtt előre nézett volna, elindult a személygépkocsival, így nem vette észre az időközben a jármű elé került sértettet, és kicsi, mintegy 4-5 km/óra sebességgel elütötte a gyermeket. A kocsi alá került kisfiú olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az ügyészség mindkét vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában