fotók

2019.01.15. 18:47

Az Élet Iskola alapítója fulladt meg Bárdudvarnok befagyott tavában

Egy bárdudvarnoki ingatlanhoz tartozó kis tó jege alá szorult egy férfi vasárnap délelőtt. A holttestét hivatásos tűzoltók és a Kötél Egyesület hozták felszínre.

Sonline

Jég alá szorult egy férfi vasárnap délelőtt a Somogy megyei Bárdudvarnok mintegy egyhektáros tavában. Segítségére a rendőrség, a mentőszolgálat, a búvárszolgálat és a kaposvári hivatásos tűzoltók mellett a Kötél speciális mentőszolgálat is a helyszínre érkezett. A mentési munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűzoltók feltörték a jeget, majd a víz alá merült három búvárnak nyújtottak segítséget a holttest kiemelésében.

Később kiderült, hogy a férfi Szombathelyi Tibor, az Élet Iskola megálmodója volt, aki természetközeli életet élt, és ezt próbálta eljuttatni minél több emberhez.

A Sonline és a Somogyi Hírlap is írt Szombathelyi Tibor munkásságáról. A cikkből kiderül, hogy a férfi az üzleti életből vonult ki egykor, miután párjával úgy döntött, hogy egy természetközeli helyen akarják felnevelni a gyermekeiket. Nadrágszíj parcellákból álló, három hektáros, mocsaras területet vett meg, ahová korábban a szemetet hordták a környékbeliek. Egy tavat duzzasztott a területén átfolyó patakból. Húsz év munkája van a birtokban, ahol megteremtette ember-állat-növény harmóniáját.

Teljes cikkünk itt olvasható.

Szombathelyi Tibor telente is gyakorta megmártózott a nyílt vízben.Vasárnap léket vágott a jégen, alámerült, de úszás közben a jég alá szorult. A katasztrófavédelem szóvivője elmondta, a szerencsétlenül járt férfit a parttól 30 méterre, 6-8 centiméteres jég alatt találták meg.

Ez a videó egy korábbi fürdőzésről készült:

A Kötél Egyesület (Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület) egyik munkatársa így nyilatkozott: „ketten merültek a jég alá, de csak egyikük tudott feljönni, ő kért segítséget. A búvárok biztosítókötél segítségével alámerültek, a léktől sugár alakú körökben vizsgálták át a területet, körülbelül 28 méterre találták meg a holttestet”.

Orbán Zoltán, a Somogy Megye Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kérdésünkre megerősítette, hogy az idegenkezűséget kizárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában