Csalás

2019.03.11. 10:16

Jogosulatlanul vette fel elhunyt édesanyja nyugdíját

A Kaposvári Járási Ügyészség társadalombiztosítási juttatással visszaélés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki édesanyja halálát követően az elhunytnak jogalap nélkül átutalt pénzbeli ellátásokat elköltötte ahelyett, hogy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak visszautalta volna.

Sonline

A vádlott egy Nagyatád közeli faluban gondozta beteg édesanyját egészen kórházba kerüléséig, továbbá pénzügyeit is rendezte, ezért bankkártyáját használhatta.

Az édesanya 2014 júniusában elhalálozott, azonban erről a férfi a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságot nem tájékoztatta, így a hatóság jogalap nélkül utalta át 2014 júliusában az elhunytnak már nem járó özvegyi nyugdíjat és rehabilitációs ellátást majdnem 100.000,-Ft összegben.

A vádlott az utalást követően a haláleset tényét a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság elől elhallgatva édesanyja bankkártyájával a juttatásból 58.000,-Ft-t vett fel jogosulatlanul, azt a hatóság megkeresése ellenére később sem fizette vissza.

A büntetlen előéletű férfival szemben a Kaposvári Járási Ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátás intézkedés alkalmazását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában