aljas tett

2018.12.10. 09:05

Késsel, maszkban fosztogatta az idős embereket

Több súlyos vagyon elleni bűncselekményt követett el Siófok környékén egy fiatalkorú fiú, két idős embert is kirabolt.

K.G.

Unidentified robber with knife extorting money, threatening by weapon, burglary

A pénzszűkében lévő vádlott tavaly decemberben határozta el, hogy rabolni fog. Magához vett egy konyhakést, és arcát eltakarva bekopogott egy idős sértetthez. Miután a nyugdíjas ajtót nyitott, a vádlott nekiszegezte a kést és pénzt követelt tőle, mire a rémült asszony ezerötszáz forintot adott át.

A tettes úgy ítélete meg, hogy idősektől ily módon könnyen tud pénzhez jutni, ezért bement egy másik idős asszony házába is. A 77 éves sértett éppen a pénzét rendezte a szobájában, amikor a rabló benyitott hozzá. Az asszony megpróbált elmenekülni, de a vádlott kicsavarta a kezéből pénztárcáját, majd elfutott. Ekkor hétezer forintot zsákmányolt.

A fiatalkorú fiú ezután Siófok helyezkedett el, ahol az idén áprilisban a közös szálláshelyükön kifosztotta az egyik alvó munkatársát, egy értékes mobiltelefont és készpénzt lopott el tőle. A vádlott elfogása előtt még betört egy holland család nyaralójába, ahonnan 220 ezer forint értékben hifi berendezést, fúrógépet és más szerszámokat vitt el.

A vádlottat végül a siófoki nyomozók 2018 júniusában fogták el, majd a bíróság letartóztatásba helyezte. A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellene. Az ügyészég a fiatalkorúak börtönébe küldené.

Képünk csak illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában