Vissza az élők soraiba

2017.08.03. 16:27

Két embert élesztettek újra a Balatonnál

Szinte egy időben kellett két újraélesztést végezni a vízimentőknek a Balatonnál. Balatonlellén egy nő, míg Tihanyban egy férfi élettelen testét vitték partra.

Böcz Zoltán

Egy 70 éves nő lett rosszul a a balatonlellei strandon. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának egyik munkatársa azonnal a helyszínre futott. A bajba került nő nem mutatott életjeleket, ezért egy külföldi strandoló segítségével a vízimentő újraélesztésbe kezdett. A VMSZ Ábrahámhegyről indította a sürgősségi mentőhajót, amelynek személyzete, valamint az Gyermekmentő Alapítvány helyszínre riasztott egysége, a mentőhelikopter személyzetével közösen küzdöttek a nő életéért. A nőről időközben kiderült, hogy néhány napja a szívével kezelték, így valószínű, hogy rosszul lett a vízben. Egy órás reanimáció után a helikopterbe vitték, de a felszállás előtt újra leállt a keringése, ismét újraélesztésre volt szükség. A második beavatkozás után sikerült olyan stabil állapotba hozni, hogy a mentőhelikopter kórházba vitte – tájékoztatott Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

Eközben Tihanyban is egy élettelen testet vettek észre a fürdőzők. A bajba került férfit szintén a VMSZ munkatársai kezdték újraéleszteni azt követően, hogy a vízből kimentették. Őt hamar, a második-harmadik kompresszió után már sikerült visszahozni, ettől kezdve ugyan még eszméletlen volt, de már spontán légzése alakult ki. Az esethez a Rupert sürgősségi mentőhajó indult. A férfi állapotát stabilizálták és a mentő autó kórházba vitte.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a két eset kapcsán, különös tekintettel a kánikulára, fokozott óvatosságra inti a különböző betegségekben szenvedőket. Számukra ugyanis a fürdőzés, ami együtt jár a napon tartózkodással fokozottabb veszélyt jelent, mint az egészséges szervezetű emberekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában