nagy-nagy bajok a fejekben

2020.03.10. 10:15

Lakótelepi parkolás: fejbe rugdalta a túl közel parkolót

A jól ismert probléma: a lakótelepi parkolóban mindenkinek van egy felsőbb hatalom által kijelölt saját helye. Amit ha valaki jelenlétével megbecstelenít, akkor annak vesznie kell. Kicsinyes gyűlölet a köbön.

K. G.

Garázdaság és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy kaposvári házaspár ellen az ügyészség, mert a lakótelepi parkoló használata miatt nekitámadtak egy sértett férfinak és fiának. A két család között a társasház előtti parkolás miatt már régóta konfliktus állt fenn, mert a vádlottak szerint a sértett és családja mindig olyan közel parkolt a kocsijukhoz, hogy csak nehezen tudtak beszállni.

2019 májusában ismét a nem megfelelő oldaltávolság miatt alakult ki szóváltás a felek között. A vádlottak közül a férj a sértettet ököllel arcon ütötte, aki az aszfaltra esett. Ezt látva a fiú az apja segítségére sietett, hátulról lefogta a vádlottat, ők is a földre zuhantak, de a bántalmazásba ekkor a feleség is bekapcsolódott, és a fiút többször fejbe rúgta. A további bántalmazást a közelben tartózkodók akadályozták meg. Az ügyészség vádiratában az elsőként ütő férfival szemben pénzbüntetés kiszabására, míg feleségével szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt, melynek a bíróság helyt adott és a vádban foglaltak szerint ítélte el a vádlottakat.

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában