brutális bántalmazás

2019.09.25. 10:27

Másfél órán át verte a feleségét, most börtönbe kerül

Életveszélyt okozó testi sértés és hamis tanúzásra felhívás miatt öt év börtönre ítélt a Kaposvári Törvényszék egy férfit, aki brutálisan bántalmazta a feleségét, majd arra akarta rávenni, hogy hazudjon a történtekről.

K.G.

A vádlott és a felesége 2017 karácsonyán találkozott, hogy rendezzék a magánéleti problémáikat. A beszélgetés azonban rövid időn belül tettlegességig fajult.

A férfi másfél órán keresztül kirívó kegyetlenséggel bántalmazta, rugdosta a sértettet, bosszúból egy zsebkéssel még a haját is levágta. Ezért letartóztatták, de megkísérelte rábírni a nőt arra, hogy a feljelentését vonja vissza, és vallja azt, hogy másvalaki bántalmazta, erre azonban a nő nem volt hajlandó. A Kaposvári Törvényszék a vádlottat öt év börtönbüntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a Somogy Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be súlyosításért, mivel egy büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő, korábban szintén erőszakos bűncselekmény miatt már négy év szabadságvesztésre ítélt férfiról van szó. A férfit a felesége bántalmazásával összefüggésben hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés miatt 2019 júniusában már jogerősen két év négy hónap börtönre ítélte a Kaposvári Járásbíróság, ugyanis a letartóztatása alatt nemcsak a bántalmazott feleségét, hanem a barátnőjét is befolyásolni akarta abban, hogy rá nézve kedvező tanúvallomást tegyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában