tárgyalás

2018.03.21. 11:00

Apa és fia terjesztette a kábítószert Marcali környékén

A tárgyaláson kiderült, a gadányi férfi Marcali környékén terítette a kábítószert, és a gyermekét is bevonta a drogárusításba. Az ügyet a bíróság elnapolta, újabb tanúkat és szakértőket kell még meghallgatni az ítélethirdetéshez.

K. G.

Fotó: Illusztráció!

Interneten rendelt kábítószert Nagy-Britanniából egy fiatal kaposvári férfi, ám a csomag fennakadt a szúrópróbaszerű vámellenőrzésen. A NAV nyomozó ezek után lecsaptak a megrendelőre, aki éppen eladta a drogot egy gadányi férfinak, aki mellesleg négygyermekes édesapa.

Kiderült, a gadányi férfi Marcali környékén terítette a kábítószert, és a gyermekét is bevonta a drogárusításba. A kaposvári férfi beismerő vallomást tett, ami megkönnyítette a nyomozást. A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal visszaélés és más bűncselekmény miatt emelt vádat a gadányi és a kaposvári férfi ellen.

Mindkettejüket bilincsben hozták a Kaposvári Törvényszékre, mert a héten több napon át tárgyalták ügyüket. Szerdán a kaposvári férfi lakótársát is beidézték tanúként, akivel egy albérletben éltek.

– Szokott kábítószert fogyasztani? – kérdezte a tanút a bíró.

– Természetesen igen – hangzott a felelet.

– No, azért az nem természetes... – fűzte hozzá a bíró.

A lakótárs azt vallotta: szolidan éltek az albérletben, és bár a vádlott nem dolgozott, mégis sok pénze volt. Ez azonban nem szúrt szemet az albérlőtársnak, mert a barátja azzal indokolta, hogy szerencsejátékon nyert. Ezt nem furcsállta a tanú, mert korábban állítólag maga is négymilliót nyert a Tippmixen.

Az ügyet a bíróság elnapolta, újabb tanúkat és szakértőket kell még meghallgatni az ítélethirdetéshez. A vádlottak szerették volna, ha addig házi őrizetbe kerülnek, ám a bíróság fenntartotta az előzetes letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában