megtévesztés

2019.05.02. 09:30

Megbüntették, mert a versenytársát utánozta a sonkája

Tisztességtelenül utánozta üzleti versenytársának termékét egy német férfi Somogyban, a különös bűncselekmény ügyében a Kaposvári Járási Ügyészség munkatársai jártak el.

K.G.

Bicske, 2014. április 2. Csomagolásra váró füstölt, kötözött sonkák a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. bicskei húsfeldolgozó üzemében 2014. április 1-jén. MTI Fotó: Beliczay László

A Magyarországon élő német férfi füstölt sonkát árult, de a húskészítmények értékesítésével foglalkozó beszállítójának márkajelzésére megszólalásig hasonlító címkével.

A német férfi az egyéni vállalkozóként tevékenykedő magyar sértettől rendszeresen vásárolt nyers húst, amelyet a saját cége telephelyén feldolgozott, megfüstölt, majd az így előállított vákuumozott csomagolású füstölt sonkát a sértett hozzájárulása nélkül, ám az ő márkajelzésére hasonlító címkével látta el. A férfi a 228 ezer forint összértékű készterméket többször értékesítette az egyik Balaton-parti boltnak, ahol abban a hiszemben árulták a megtévesztő csomagolású húskészítményt, hogy a sonka gyártója a sértett.

A gyanúsított a nyomozás során beismerő vallomást tett, és vállalta a sértettnek okozott kár megtérítését. Versenytárs utánzásának vétsége miatt marasztalták el. Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben az eljárást egy évre felfüggesztette, és kötelezte a sértettnek okozott vagyoni hátrány megtérítésére. Amennyiben a feltételes ügyészi felfüggesztés időtartama eredményesen eltelik, az ügyészség az eljárást megszünteti.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában