visszaeső

2019.10.21. 09:01

Meglopta a kórházi betegeket, de egy étterembe is besurrant

A Siófoki Járási Ügyészség kifosztás és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 39 éves nagykanizsai férfi ellen, aki Siófokon, Tapolcán és Hatvanban követett el vagyon elleni bűncselekményeket, és a kórházi betegek kiszolgáltatott állapotát kihasználva zsákmányolt értékeket.

K. G.

A férfi 2019 márciusában kisebb értékű lopásokat követett el Siófokon, majd a hatvani kórházban próbálta meg ellopni az egyik ott dolgozó orvos értékeit, de tetten érték. Ezután Veszprémben fosztott ki egy éttermet úgy, hogy a zárás előtt elrejtőzött a mellékhelyiségben, és miután az alkalmazottak hazamentek, szeszes italt, üdítőket és a bevétel egy részét is ellopta, majd a reggeli takarítás idején kisurrant a vendéglőből.

Júniusban a tapolcai kórház egyik fekvőbeteg osztályára surrant be az éjszakai órákban. Amíg a betegek aludtak, egy asszonytól elvette a táskáját, melyben 300 ezer forint érték volt. Ezután bement egy másik kórterembe is, de ott a zajra felfigyeltek, így a kiszemelt 150 ezer forint értékű mobiltelefont és táblagépet nem tudta elvinni.

Egy harmadik kórteremben kezdett kutatni egy alvó beteg táskájában, de az asszony felébredt és felelősségre vonta. A férfi nem tudott elfogadható magyarázatot adni ottlétére, ezért a sértett az éjszakás nővérhez kísérte, aki értesítette a biztonsági szolgálatot.

A többszörös visszaeső vádlott a legutóbbi büntetéséből 2018 nyarán szabadult. Ellene fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség azzal a kitétellel, hogy amennyiben a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a szabadságvesztés hosszát 5 évben állapítsa meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában