embercsempész

2019.11.17. 10:28

Migránst akart átcsempészni az őrtilosi férfi

Őrtilos külterületén fogták el a férfit, aki nyolc illegális migránsnak segített volna az országhatár jogellenes átlépésében.

sonline

Mórahalom, 2016. február 22. Migránsok a vajdasági oldalon a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én. A hétvégén 501 határsértõt fogtak el a rendõrök. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Forrás: MTI

Fotó: Kelemen Zoltán

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Somogy megyei rendőrök 2019. október 17-én 20 óra 40 perckor Somogybükkösd határában nyolc illegális migránst tartóztattak fel. A járőrök ezt követően Őrtilos külterületén fogtak el egy iraki állampolgárt, aki a gyanú szerint egy olasz honosságú járművel nyolc határsértőnek segített volna az országhatár jogellenes átlépésében. A sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészésre irányuló előkészület bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága.

A főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a 32 éves férfival szemben folytatott eljárás során keletkezett iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Képünk illusztráció, nem a konkrét migránsról készült!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában