eredmény

2018.07.10. 18:08

Négy embert vettek őrizetbe a fesztiválon

Összesen négy embert kellett őrizetbe venni, de rendezvény méreteihez és a látogatók számához képest komolyabb rendzavarás nélkül ért véget Európa egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, a Balaton Sound Zamárdiban, értékelte a történteket a Somogy Megyei Főügyészség.

K.G.

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is a vagyon elleni, illetve a köznyugalom elleni bűncselekmények, valamint a kábítószerrel kapcsolatos visszaélések és az ittas járművezetés adtak munkát elsősorban a rendőrségnek.

Az egyik ügyben a Siófoki Járási Ügyészség gyorsított eljárásban már bíróság elé állította azt a szlovák férfit, aki a rendezvény nyitó napján erősen ittasan összeszólalkozott a biztonsági személyzettel, illetve a fesztiválról távozó vendégekkel. Meg akarta ütni őket, illetve az egyik biztonsági kordont nekik akarta dobni. Az ittas fiatalt végül a rendőrök fékezték meg. Az őrizetben lévő vádlottat az ügyész indítvánnyal egyezően a Siófoki Járásbíróság garázdaság miatt ítélte el, és pénzbüntetést szabott ki.

A rendezvény ideje alatt vizsgázott az új büntetőeljárási törvény több új intézménye is, és kisebb fennakadásoktól eltekintve megállapítható volt, hogy működött a hatóságok közötti elektronikus kapcsolattartás. A védők kirendelésének új rendszere, mely szerint már nem a hatóságok jelölik ki az eljáró védőt, hanem a Magyar Ügyvédi Kamara által üzemeltetett informatikai rendszer, szintén megfelelően működött az ügyészség szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában