berúgta az ajtót

2019.11.13. 09:15

Összetörte a rendőrautót az indulatos pénzbehajtó

Nőismerősének akart imponálni, ezért indult pénzt behajtani, majd mérgében összetört egy rendőrautót egy 36 éves férfi.

K.G.

A Kaposvári Járási Ügyészség önbíráskodás és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellene. A korábban rablás miatt elítélt és feltételes szabadság hatálya alatt álló férfi 2019 áprilisában nőismerősével autózott Kaposvár belvárosában, amikor egy presszó előtt meglátta a sértettet, akiről úgy tudta, hogy 23 ezer forinttal tartozik az egyik ismerősének.

Az ittas autós a nő kedvében akart járni, ezért a kocsiból kiszállt és a presszóban a sértettet veréssel kezdte fenyegetni azért, hogy a tartozás visszafizetésének érvényt szerezzen. Többször a kocsma pultjára csapott, majd a sértett férfi arcát is megütötte, ezért a megfélemlített adós az időközben a presszóban megjelenő nőnek átadott 10 ezer forintot.

Ezután a vádlott egy közelben lévő másik presszóba ment, ahol a rendőrök ellenőrizték és a parkolóban álló rendőrségi autóhoz kísérték. A férfi azonban indulatos lett, ezért a rendőrskocsi első ajtaját olyan erővel rúgta meg, hogy az behorpadt és több mint 150 ezer forintos kár keletkezett benne. A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség 4 évi börtönbüntetést és 4 évi közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, ha a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában