rablás

2018.10.12. 09:06

Prédának tekintette az idős asszonyt

A nyílt utcán fosztott ki egy idős asszonyt, ezért a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás címén emelt vádat egy 38 éves férfi ellen.

K.G.

A vádlott 2018 februárjában ismerősével sétált a megyeszékhely egyik forgalmas útszakaszán, amikor felfigyelt az idős és betegségei miatt nehezen közlekedő sértettre, aki éppen a bevásárlásból tartott hazafelé. Az idős asszonyra utalva még oda is szólt ismerősének, hogy „ez jó préda lesz”.

Ezután hátulról közelítette meg a sértettet, majd az alkalmas pillanatban egy erőteljes mozdulattal kirántotta a kezéből a táskáit, és azokkal elfutott. A vádlott a bűncselekménnyel 9200 forintot, az asszony iratait és a bevásárlásból származó különböző árucikkeket szerzett meg.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlott ellen börtönbüntetést és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy ha előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a szabadságvesztés tartamát két évi börtönbüntetésben határozza meg a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában