videó

2020.05.27. 09:21

Rács mögött: droggal látták el a Balatont a bűnmegelőzők

A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy budapesti és három balatoni férfi ellen, akik kereskedői láncolatot létrehozva látták el droggal a Balaton-partot.

K. G.

A budapesti és a 46 éves Balaton-parti férfi már hosszabb ideje álltak baráti kapcsolatban, mindketten rendszeresen fogyasztottak kábítószert. 2011-től a Balaton-parti férfi rendszeresen vásárolt kereskedelminek tekinthető mennyiségű marihuánát és amfetamint budapesti társától, melynek szállítását rendszeresen a helyi bűnmegelőzési egyesület tulajdonát képező gépkocsival oldotta meg.

Az ilyen módon a Balatonhoz jutott kábítószerből többször adott el a helyi drogterjesztéssel foglalkozó 30 éves férfinak, aki nemcsak tőle, hanem más kereskedőktől is szerzett be tiltott anyagokat. Ehhez igénybe vette egy 27 éves balatonboglári férfi segítségét is, akit három alkalommal bízott meg azzal, hogy Székesfehérváron, illetve Siófokon drogot vegyen, melyet később helyben értékesített.

A nyomozó hatóság a vádlottaknál tavaly júniusban összehangolt akció keretében házkutatásokat tartott, ekkor kábítószerek, és készpénz mellett a kábítószer-kereskedelemhez szükséges eszközöket, digitális mérleget, porciózáshoz szükséges zacskókat is lefoglaltak.

Az ügyészség a jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedő budapesti férfival, és két Balaton-parti társával szemben fegyház, míg a kábítószer vásárlásában közreműködő balatonboglári férfival szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. A javasolt szabadságvesztések hossza 8 év és 2 év 6 hónap közé esik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában