fotó

2019.04.29. 13:55

Sikeresen levizsgáztak a Kötél tűzoltói

A kaposvári cukorgyár anyagraktárában felcsapó lángokat fékezték meg a minősítő gyakorlat feltételezése szerint a Kaposvári Önkéntes és Tűzoltó Életmentő Egyesület (Kötél) tagjai. A csapat sikeresen teljesítette a feladatot, s újabb egy évre megszerezték a jogosultságot az önálló beavatkozásra.

Harsányi Miklós

kékA gyakorlat feltételezése szerint elektromos zárlat miatt tűz keletkezett a cukorgyár anyagraktárának irodájában, s az egyik dolgozó a füsttel telítődött épületben rekedt. Mihályka Szabina, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője közölte: az önkéntes tűzoltók áramtalanították az épületet, s légzőkészülék használatával átvizsgálták a raktárt, s megtalálták és kimentették a sérültet. Eközben vízsugarakat szereltek a tűzzel érintett iroda oltására, s rövid idő alatt megfékezték az imitált tüzet.

A minősítő gyakorlat célja a beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület szerelési és tűzoltásvezetői ismereteinek, képességeinek ellenőrzése. Melynek végrehajtásával a Kötél továbbiakban is önállóan, akár a hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül is végezhetnek tűzoltási, műszaki mentési feladatokat a vállalt tevékenységi területükön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában