kárösszefoglaló

2019.06.20. 13:59

Nagy kárt okozott a vihar Somogyban

Alacsonyabban fekvő épületrészeket, pincéket, udvarokat és lakásokat öntött el csapadékvíz. Tizenhét helyszínen kellett a tűzoltóknak szivattyúval beavatkozni.

Sonline

Ezen kívül három épületet villámcsapás ért a megyében, kilenc alkalommal pedig útra, épületre és parkoló autókra dőlt fákat távolítottak el a tűzoltók. A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységei órákon át dolgoztak a károk felszámolásán.

Tegnap délután Fonyódon okozott gondot a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső. Tucatnyi bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányító ügyeletére, szinte egy időben.

A térdig érő víz miatt a 7-es főút egy part közeli szakaszát le is kellett zárni a forgalom elől.

A Szent István utcában, egy garázsban egy méter magasan állt az esővíz. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók szivattyúval dolgoztak a kár felszámolásán.

A Hunyadi János utcában egy hivatalból érkezett segélykérés, hogy az épületbe betört a víz, és iratokat, dokumentumokat veszélyeztet. A marcali hivatásos tűzoltók vonulás közben egy vízben elakadt járművet is kiszabadítottak, ugyanis a 7-es főút fonyódi szakaszán 500 méter hosszan térdig ért a víz.

Balatonfenyvesen a Mária utcában fa dőlt egy parkoló autóra, a gépjárművet a marcali hivatásos tűzoltók szabadították ki a fa alól.

Balatonföldváron a Szigligeti utcában fa ágai dőltek rá a villanyvezetékre, a siófoki hivatásos tűzoltók motorfűrésszel távolították el az ágakat.

A délutáni vihar továbbhaladtával pedig Nagyatád, Barcs és Kaposvár térségében is a tűzoltók segítségét kérték a károk felszámolásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában