ítélet

2019.02.26. 10:22

Többszörösen visszaeső tolvaj kerül a rácsok mögé

A Kaposvári Járási Ügyészség egy hét alatt újra két alkalommal állította bíróság elé azt a 41 éves kaposvári férfit, aki annak ellenére, hogy 2019 januárjában elkövetett lopások miatt egy héten belül már kétszer elzárásra ítélte a bíróság, továbbra is bűnöző életmódot folytatott.

Sonline

A vádlott a legutóbbi elítélése után alig két héttel, 2019. február 10. napján ment be szeszes italt lopni egy kaposvári áruházba, azonban annyira ittas volt, hogy a kabátjába rejtett italok közül kettőt is összetört, míg a harmadik üveg italt egy dísztasakba csomagolva próbálta meg kivinni az áruházból egy rúd kolbász mellett.

A vádlottat a kaposvári rendőrök még a helyszínen elfogták és őrizetbe vették, melynek ideje alatt az ügyészség – immár egy hónapon belül harmadszor – bíróság elé állította a zűrös múltú férfit. A bíróság ugyan a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, de újra elzárást szabott ki annak ellenére, hogy az ügyészség ekkor már börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, mivel a két korábbi méltányosnak tekinthető elítélés láthatóan nem volt alkalmas a büntetési célok elérésére.

A nem jogerős elzárás büntetés kiszabása miatt a letartóztatás elrendelésére nem volt törvényes lehetőség, ezért a bűnözésből élő vádlott – a háromszori elítélésén kívül – annak ellenére maradt szabad lábon, hogy a többszörös és különös visszaesőnek minősül, rajta egymás után több jogerős szabadságvesztést hajtottak végre, melyekből alig fél éve szabadult.

A vádlottat végül 2019. február 18. napján fogták el újra a rendőrök, mert ekkor 5.700,-Ft értékű whiskyt lopott el egy másik kaposvári boltból. Az őrizetbe vétele alatt az ügyészség ismét bíróság elé állította a férfit, és ekkor már 1 év letöltendő börtön fokozatú szabadságvesztést szabott ki vele szemben a bíróság és elrendelte a letartóztatását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában