országos ügyelet

2019.11.13. 16:44

Somogy megye ad otthont a második országos ügyeleti szakmai versenynek

A tűzoltói beavatkozások ügyeleti irányítói, vagyis a döntéstámogató és információs rendszerek operatív kezelői mérik össze tudásukat november 13-14-én a Balaton parti városban. A második országos ügyeleti szakmai versenynek, ahol tizenkilenc megye és a főváros műveletirányítói vesznek részt, ismét Somogy megye ad otthont.

Sonline

Fotó: Photographer:Peter Szoke

A verseny megnyitóján, a balatonföldvári Hotel Jogarban dr. Hesz József tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Központi Főügyeleti Főosztályának vezetője köszöntötte az ország minden tájáról összesereglett csapatokat.

A főosztályvezető úgy fogalmazott, szakmatörténeti esemény volt a tavaly először megrendezett verseny, hiszen korábban nem szervezett hasonló tudáspróbát a katasztrófavédelem az ügyeleti feladatokat ellátó tűzoltóknak. Mint elmondta, az első verseny rendkívül pozitív szakmai tapasztalatokat hozott, és ami legalább ennyire fontos, a versenyzők is lelkesen fogadták. Az idei megméretés már hagyományosnak mondható, és a vetélkedősorozat várhatóan a következő években is folytatódik.

A továbbképző központban kialakított három ügyeleti helyiségben reggel 9 órakor szinte azonos időben szólalt meg a telefon, és megkapták az első jelzést a csapatok. A szervezők gondosan odafigyeltek arra, hogy a versenyzőknek a műveletirányítási központokhoz hasonlóan berendezett munkakörnyezetet teremtsenek. A fair play jegyében valamennyi egység azonos szituációt kezel, ám a helyszínt tekintve mindenkinek a saját megyéjére vonatkoztatva kell teljesíteni a feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában