gondatlanság

2020.04.08. 10:36

Szakszerűtlenül felszerelt vízmelegítő miatt égett meg a 15 éves lány

A rosszul bekötött vízmelegítő felrobbant, és a lány testének majdnem a fele megégett.

K.G.

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat egy 62 éves férfi ellen, aki otthonába kellő szakértelem hiányában kötött be egy vízmelegítőt, amelynek felrobbanása miatt a gyermeke életveszélyesen megsérült. A vádlott még 2016-ban szerelt fel a fürdőszobájába egy fatüzelésű vízmelegítőt, azonban a készüléket nem látta el olyan biztonsági szeleppel, aminek a felfűtés miatt táguló vizet kellett volna levezetnie.

A férfi 15 éves lánya 2019 márciusában a fürdőszobában tartózkodott, amikor a felfűtött készülék széthasadt és az abból kiömlő víz leforrázta a gyereket. A sértett testfelszínének 44 százalékán szenvedett első és másodfokú égési sérüléseket, amelyek miatt közvetetten életveszélyes állapotba került. Az orvosi ellátás mentette meg az életét.

Az ügyészség a kormányrendelet alapján arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben a döntését tárgyalás megtartása nélkül, kizárólag az iratok alapján hozza meg.

 

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában