Gyilkossági ítélet

2018.12.14. 14:07

Tizenhét év fegyházra ítélték a gyilkost

Tizenhét év fegyházat kapott jogerősen az a 44 éves mernyei férfi, aki brutális kegyetlenséggel végzett a saját édesanyjával tavaly áprilisban.

K.G.

Az erősen ittas férfi 2017 április 1-jén is összeveszett édesanyjával és a nő élettársával. A vita azon robbant ki, hogy az udvarba kiszabadult sertéseket ki tereli vissza az ólba.

A vádlott dulakodni kezdett anyja élettársával, majd egy szárvágóval megsebesítette a nyakán, és csak a véletlenen múlt, hogy nem okozott életveszélyes sérülést. Ezután a saját anyja ellen fordult. Egy késsel nyakon szúrta, fejbe rúgta, arcon taposta, mellkason rúgta, majd addig verte és fojtogatta, amíg a rendőrök a helyszínre nem értek. A brutális bántalmazás következtében a 66 éves asszony a helyszínen meghalt.

A vádlott nem tagadta a tettét, és azzal védekezett a bíróságon, hogy ittas volt és provokálták. A Kaposvári Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben, életveszélyt okozó testi sértés kísérletében és kapcsolati erőszak bűntettében találta bűnösnek. Ezért 17 év fegyházra ítélték. A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában