tűz

2020.03.01. 10:12

Tűz tombolt a berekben

Három hektáron égett a nádas és az aljnövényzet Balatonfenyvesen, de a kiérkező tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését.

Sonline

A tűzesethez a marcali és a keszthelyi hivatásos, valamint a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik több órás munkával, vízsugarak és kéziszerszámok segítségével előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet.

A tűzről egy névtelenséget kérő olvasónk értesítette a hatóságokat. Azt mondta, hogy éppen az udvaron dolgozott, és eleinte csak egy picike lángot látott, ami a rendkívül erős szélben három perc alatt óriásira csapott fel. A pusztítás az autópálya és a Balaton közötti részt érintette, s a sztráda mögött terül el a Nagyberek, a maga csodálatos természeti környezetével és élővilágával. A környékbeliekben nagy volt az aggodalom, hiszen sokaknak a tavaly tavaszi tűzeset jutott eszébe, amikor 300 hektáron égett le a nádas, nem messze onnan, Fonyód közelében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában