jelentős kár

2019.06.17. 13:50

Tűz ütött ki a földvári tv-stúdióban

Tűz ütött ki vasárnap a Kistérségi Televízió Földvári Stúdiójában: vélhetően elektromos zárlat okozta a bajt, a műszaki berendezések csaknem 90 százaléka megsemmisült. A siófoki hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre.

Harsányi Miklós

– Reggel nyolc után értesültem a tűzről, s azonnal kocsiba ültem és a stúdióhoz mentem – mondta Elek Dezső stúdióvezető. – Hatalmas füst jött ki a helyiségből, a tűzoltók három járművel érkeztek ki a helyszínre, s rendőrök és a mentők is kivonultak. A tűz nem terjedt át máshová, személyi sérülés nem történt.

A földvári tv-stúdió több mint 21 éve egy négylakásos Ady Endre utcai épületben működik. Elek Dezső közölte: feltételezhetően a mobilklíma meghibásodása okozta a tüzet. A vezérlő műszaki berendezéseinek csaknem 90 százaléka vált a lángok martalékává, így a tv- és számítógépes monitorokon kívül az egész kábelhálózat és a műsorszolgáltatáshoz szükséges felszerelések is. Becslések szerint a kár közel tízmillió forint, s a helyreállítási munkálatokat megkezdték. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a siófoki hivatásos tűzoltók két vízsugárral előbb körülhatárolták, majd megszüntették a lángokat. Az egységek átvizsgálták az épület összes lakását.

– A kistérségi televízió három stúdiója közül a szóládi fogadja a balatonföldvári műsorkészítést, s a műsor továbbítása is onnan történik – tudtuk meg Elek Dezsőtől. –Az adás átmenetileg csak az interneten látható, s a műsorszolgáltatás előreláthatóan a héten helyreáll a kábelhálózaton.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában