generációs tudások

2020.02.13. 09:12

Unokáját is bevonta a lopásba a nagymama

Kifosztotta a falubeli ismerősét az az 55 éves nő, aki ellen a napokban a Kaposvári Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat a történtek miatt.

K. G.

ganddaughter learning to embroider with granny on sofa

Fotó: tan4ikk - Fotolia

A vádlott 2019 decemberében az unokájával lakóhelyén, egy Kadarkút közeli településen sétált az utcán, amikor látta, hogy a falubeli ismerőse családi házának ajtaja nyitva van. A nő ekkor beosont a házba, és kihasználva azt, hogy az ott lakó asszony rövid időre őrizetlenül hagyta értékeit. Elemelte a sértett táskáját, amit gyorsan a kint rá váró unokája kezébe adott azzal, hogy vigye haza. A gyerek megtette, bár nem tudta azt, hogy a táska nem a nagyanyjáé.

A hátsó kert felől érkező házigazda már csak a vádlottat látta a házánál, aki szóba elegyedett vele. A táska ellopását csak később, a vádlott távozása után fedezte fel sértett. A tolvaj a táskából otthon kivette a készpénzt, majd a táskát a benne talált összesen 77 ezer forint értékű tárgyakkal és okiratokkal együtt elégette. Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a vádlottat közérdekű munkára ítélje a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában