de miért?!

2017.10.24. 09:00

Véresre verték, többen rontottak rá az idős asszonyra

Véresre verték az idős édesanyját, ezt állítja egy fiatal nő. Az elkövetők szabadlábon vannak, a család a rendőrség állásfoglalását várja.

K. G.

– Segesden a 67 éves édesanyám a házuk előtt az utcán levelet gereblyézett – mondta az idős asszony lánya, aki jelenleg Olaszországban dolgozik. – Egy közelben élő férfi belekötött, mert egy kóbor kutya okozott riadalmat náluk. Nyomdafestéket nem tűrő stílusban szitkozódott, majd egy ládaszerű eszközzel édesanyámra támadt, meg is rúgta. Anyukám bemenekült a saját portájára, hívta a rendőrséget. Már az udvarban volt, amikor a kisajtót berúgva többen bementek hozzá. A kerítésnek rántották, kivették a kezéből a lombseprűt, ütötték, rúgták. Amikor látták, hogy vérzik, elszaladtak. A ruhája és a járda is véres volt.

A bántalmazott asszony lánya szerint újra hívták a rendőrséget. A körzeti megbízott munkaideje lejárt, ezért a Nagyatádi Rendőrkapitányságról két rendőr ment ki a helyszínre. – Először a támadókhoz mentek be, majd édesanyámat kérdezgették, hogy elmegy-e orvoshoz – folytatta a hölgy. – Beteg édesapám kocsival bevitte anyámat a nagyatádi kórházba. Másnap újabb orvosi ellátást követően bementek a rendőrkapitányságra feljelentést tenni.

– Átküldték őket az ügyészségre, ahol nem volt ügyfélfogadás, de az ügyész telefonált a rendőrségre, hogy intézkedjenek – tette hozzá. – Közel fél napba telt mire sikerült felvetetni egy pár soros jegyzőkönyvet. Miután szüleim hazaértek a támadók újra inzultálni kezdték őket. Megint rendőrt kellett hívni. De ismét nem történt semmi. Ügyvédünk szerint a garázdaság egyértelműen bizonyítható, és az hivatalból üldözendő.

Megkerestük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, megtudtuk, hogy az ügyet a Nagyatádi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja. Az eljárás folyik, ezért a nyomozás érdekében bővebb információval nem szolgálhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában