elszabaduló érzelmek

2019.10.28. 10:08

Verte feleségét, súlyosbítottak az ítéletén

A Somogy Megyei Főügyészség eredményes fellebbezése folytán súlyosította a Kaposvári Törvényszék annak az 52 éves kaposvári férfinak azt ítéletét, aki rendszeresen bántalmazta volt élettársát.

K.G.

A kapcsolatuk korábban a férfi erőszakos magatartása miatt szakadt meg. Évekkel később azonban újra találkoztak, ekkor a vádlott anyagi támogatásban részesítette a sértett, aki ezért hálából és bízva abban, hogy a férfi megváltozott, megengedte, hogy rövid idegig a lakásában maradjon. A nő ezen időszakra elköltözött.

2018 májusában azonban a sértett pár napig a lakásban tartózkodott. A rövid, alig 10 napos időszak alatt azonban a vádlott újra tettlegesen lépett fel a sértettel szemben, akit három alkalommal könnyű, míg egyszer súlyos, bordatöréssel járó sérüléseket okozva azért bántalmazott, mert a sértett bujkált előle.

A Kaposvári Járásbíróság a férfit a vádtól eltérően enyhébben minősülő kapcsolati erőszak és súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség a súlyosabb bűncselekmény megállapítása és a büntetés súlyosítása miatt jelentett be fellebbezést.

A Kaposvári Törvényszék az ügyészi fellebbezéssel egyetértve a vádlottat végül az eredeti vádirati minősítésnek megfelelően a súlyosabban minősülő kapcsolati erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, és a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás tartamát egyaránt 3 évre emelte fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!