bűn rossz gyerek

2020.05.05. 09:31

Verte nevelőjét és társait, ha éppen végzett a lopással

Lopott, csalt, hazudott. Társait terrorizálta, tanárait verte a „”rosszcsont„ fiatal.

K.G.

Rablás és más bűncselekmények miatt emelt ismét vádat a Kaposvári Járási Ügyészség három fiatalkorú fiúval szemben, akik Somogy megyében több intézetben számos sok súlyos bűncselekményt valósítottak meg a társaik és a nevelőik sérelmére.

A 2014 óta az intézetben elhelyezett 16 éves fiú a vádirat szerint 19 bűncselekményt követett el. 2018 júniusában egy zöldséges üzletből emelt el 600 ezer forint készpénzt, de a gyermekotthonban is többször lopott a társainak szobáiból ruhaneműket. Egyszer egy társával kifeszítették az ablakrácsot a tárolóban, majd légfrissítőt és rovarirtó sprayt loptak, amikből a hajtógázt kiengedték és belélegezték.

A 16 éves fiú a nevelőotthonban rendszeresen leckéztette és ok nélkül, szórakozásból bántalmazta a nála kisebb és gyengébb társait. Volt, akit ököllel vert, mást maró folyadékkal öntött arcon, valakit a háta és a lába masszírozására kényszerített. Egyesektől erőszakkal és fenyegetéssel szerezte meg a ruháikat, cipőjüket, telefonjukat. A vádlott többször nevelőire is rátámadt, így az egyik gyermekfelügyelőt azzal fenyegette meg, hogy késsel fogja megszúrni, mikor a pedagógus megakadályozta, hogy verekedjen.

2019 júniusában a vádlott a nevelői szobába ment, mert meghallotta, hogy egy gyerek az édesanyjának telefonál, majd az asztalra ülve sorolni kezdte, hogy milyen dolgok küldését kérje. A szobában tartózkodó nevelőnő ekkor a vádlottat távozásra szólította fel, ám ehelyett a fiú a pedagógusra támadt, mellbe lökte és a nyakában lévő kulcstartó pántnál fogva rángatta, miközben trágár szavakkal szidta.

Az ügyészég a letartóztatott vádlottat 4 év fiatalkorúak börtönére és 4 év közügyektől eltiltásra ítélné, amennyiben beismerő vallomást tesz a bíróság előkészítő ülésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában