kaposvári csaló

2020.04.30. 12:30

Visszaélt a járványhelyzettel, idős asszonyt lopott meg

A járványügyi helyzet miatt nem feltűnő, ha valaki maszkot visel, ezt használta ki egy tolvaj.

K.G.

Azzal csengetett be egy idős asszonyhoz Kaposvár belvárosában, hogy az önkormányzattól hozott pénzt, előtte azonban fel kellene váltani egy nagy címletű bankjegyet. A nyugdíjas követte az utasításait, így felfedte, hol tartja az értékeit.

A férfi ezután egy pohár vizet kért, ekkor a sértett kiment a konyhába, közben a tolvaj zsebre vágta az idős nő megtakarított 93 ezer forintját, majd kiszaladt a lakásból. A kaposvári nyomozók azonban a közterületi biztonsági kamerák segítségével azonosítani tudták és elfogták a tettest. A Kaposvári Járásbíróság a többszörös és különös visszaeső, 34 éves férfit az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és 3 év 4 hónap fegyházbüntetést és 3 év közügyektől eltiltást szabott ki rá nem jogerősen.

A Somogy Megyei Főügyészség az eset kapcsán hangsúlyozta: a járványhelyzettel súlyosan visszaélő bűncselekményekkel szemben következetes szigorral lép fel, különösen, ha a sértettek idős, kiszolgáltatott emberek. Ilyenkor az elkövetőket őrizetbe veszik vagy indítványozzák a letartóztatásukat, és általában gyorsított eljárásban állítják bíróság elé őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában