szél és hullám

2017.09.15. 10:09

Felborult egy vitorlás a háborgó Balatonon

Révfülöpnél egy kajakost, míg Csopaknál egy felborult vitorlás vezetőjét mentették ki a vízirendőrök.

Sonline

– A Balatonfüredi Vízirendészeti Rendőrőrsre érkezett a bejelentés, miszerint a Csopak előtti vízterületen, a parttól mintegy 1000 méterre az erős szél és a hullámzás miatt felborult egy vitorlás csónak – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. – Az egyenruhások ezért azonnal a helyszínre siettek, s a csónakban tartózkodó személyt biztonságban partra vitték, majd a helyi vitorlás egyesület a járművet a közeli kikötőbe vontatta.

– A fonyódi vízirendőrök a Révfülöp előtti vízterületen észlelték, hogy a parttól körülbelül 400 méterre egy személy a kajakjába kapaszkodva sodródott – közölte az SMRFK. – A rendőrök ezért a kajakoshoz siettek, aki elmondta, hogy az erős szélben és a hullámzásban felborult, s már nem tudott visszaülni és a partra evezni. Az egyenruhások ezért a bajbajutott férfit a kajakkal együtt a szolgálati kisgéphajóba emelték és a biztonságban a kikötőbe szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában