Közélet

2006.10.27. 10:17

Jegyzőt váltana, de leszavazták

Leszavazta a balatonszabadi képviselő-testület az új polgármester, Molnár Árpád ciklusprogramját. Azzal nem értettek egyet többen is, hogy le akarja váltani Némethné Vincze Mária körjegyzőt.

Fónai Imre


A körjegyzőség jelenlegi hivatalvezetője nem felel meg az uniós elvárásoknak – közölte álláspontját Molnár Árpád polgármester a balatonszabadi képviselő-testület első ülésén. Krisztin Endre képviselő – két éve ő váltotta az akkor lemondott Molnár Árpádot a polgármesteri tisztségben, október elsején aztán alulmaradt az újrainduló Molnárral szemben – kérte ugyanis, hogy konkretizálja a ciklusprogramban megfogalmazott utalásait a hivatal szervezeti átalakítására vonatkozóan.
–  A 3500 lelkes körjegyzőség egy kisebb városnak is megfelel – mondta Molnár Árpád.
– Nem vitatom a jegyző szakmai hozzáértését, ám úgy vélem, hogy a település versenyképessége érdekében többre van szükség.  Krisztin Endre hangzatosnak ítélte a polgármester szavait, mégsem látott okot a jegyzőcserére. 
– Ha az a hibája, hogy nem beszél világnyelveket, akkor lehetőséget kell biztosítani számára, hogy elvégezhessen egy nyelvtanfolyamot – javasolta.
– A jegyzőváltás nincs összhangban azzal, hogy Molnár Árpád az „együtt dolgozás” jelszavával látott munkához. Az elmúlt években a jelenlegi képviselő-testület több tagja is dolgozott együtt a hivatalvezetővel, méghozzá eredményesen.  A polgármester ciklusprogramjára végül öten szavaztak igennel, hárman nemmel, két képviselő tartózkodott; az elfogadásához minősített többség, azaz hat voks kellett volna. Molnár Árpád kérdésünkre azt mondta: a következő ülésen újra előterjeszti ezt, addig, amíg el nem fogadják. S a szavazás után sem tett le a jegyzőcseréről.             

Gyermekjólétre nem, tiszteletdíjra igen

November 30-án tartaná következő ülését a balatonszabadi testület, de információnk szerint a Krisztin Endréhez közel állók rendkívüli ülést kezdeményeztek. Azért tartják ezt szükségesnek, mert pillanatnyilag működésképtelen a gyermekjóléti szolgálat. A helyi vezető megbízási szerződését ugyanis kinevezésre kellett volna módosítani az első ülésen – mindez havonta 5500 forintos többletköltséggel járna az önkormányzatnak –, de az első ülésen elhalasztották a döntést erről. Tiszteletdíjat azonban – az elmúlt ciklussal ellentétben – szavaztak maguknak a képviselők.

                   

Fónai Imre Gyermekjólétre nem, tiszteletdíjra igen November 30-án tartaná következő ülését a balatonszabadi testület, de információnk szerint a Krisztin Endréhez közel állók rendkívüli ülést kezdeményeztek. Azért tartják ezt szükségesnek, mert pillanatnyilag működésképtelen a gyermekjóléti szolgálat. A helyi vezető megbízási szerződését ugyanis kinevezésre kellett volna módosítani az első ülésen – mindez havonta 5500 forintos többletköltséggel járna az önkormányzatnak –, de az első ülésen elhalasztották a döntést erről. Tiszteletdíjat azonban – az elmúlt ciklussal ellentétben – szavaztak maguknak a képviselők.

Molnár: nem vitatom a jegyző szakmai hozzáértését -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!