Közélet

2006.11.26. 17:11

A gyerekek hokiztak, a felnőttek pofozkodtak

Míg a gyermekek békésen jégkorongoztak egymással szombaton délután a kaposvári Jégcsarnokban, addig a zalaegerszegiek edzője és egy vehemens szülő egymást pofozta a lelátón.

Fenyő Gábor

Bukta András több mint két évtizede, 1982 óta jégkorongedző, de mint mondta, még soha nem találkozott ilyen vagy ehhez hasonló esettel.
– Miután minicsapatokról van szó, a gyermekek nem az egész pályán, hanem keresztbe játszanak egymással, így az edzőjük  is a jégről figyeli az eseményeket – mondta a házigazda Kaposvári Sportiskola trénere.

– Az egyik szülő valamit beszólt a zalaegerszegi együttes edzőjének, aki erre kirohant a lelátóra, s szabályszerűen megtámadta az illetőt. Nem egy pofon  elcsattant már, mire nagy nehezen szét tudtuk egymástól választani a küzdő feleket, s kihívtuk a rendőröket. Innentől kezdve rendőri felügyelet mellett folytatódott a torna, megakadályozva így az esetleges további incidenseket.

Ami igazán szomorú a történetben; a nyolc csapatot felvonultató gyermektornára mondhatni teljesen megtelt a kaposvári Jégcsarnok. Vagy 150 gyermek jött el a somogyi megyeszékhelyre, s legalább ennyi – ha nem több – szülő volt rájuk kíváncsi. Aligha tett jót a lelátói pofozkodás a sportágnak...

Amúgy a még fél éve sem jéghokizó kaposvári gyermekek jól megállták a helyüket. Az egyik ellenfelüket legyőzték, a másik három meccsükön pedig szoros küzdelemben maradtak alul.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletesétől megtudtuk, hogy három embert állítottak elő az ügy kapcsán, akik tisztázták nézeteltérésüket, ezért senki nem tett feljelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!