Közélet

2006.11.09. 12:33

Daruval szabadították ki

Daruval kellett ráemelni a 25 méter magasban lengő állványra Kaposváron, hogy ki tudják szabadítani az építési vállalkozó mutatóujját a csigából.

Sonline

Megakadt az állvány, ezért ki akarta szabadítani a drótkötelet a csigából a szigetelési munkákat végző vállalkozó ma délelőtt, azonban bal kezének mutatóujja beszorult a szerkezetbe.

[caption id="" align="alignright" width="240"] A csiga fogságában, Fotó: Lang Róbert
[/caption]A kaposvári Béke utcában, a 29-es számú lépőcsőház hatodik emeletén szigetelést ragasztottak a munkások, de nem tudtak tovább haladni, mert még tegnap elakadt az állványuk. A neve elhallgatását kérő pécsi vállalkozó a kiszabadítás közben csapdába esett, mert a drótsodrony odaszorította ujját.

Sokáig az is kérdéses volt, hogy mikén fogják kiszabadítani, mert hiába biztosították a helyszínt a katasztrófavédők, a súlyos függőállványt meg kellett emelni ahhoz, hogy elkezdhessék a mentést.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mentési munkálatokat végző parancsnoka, Tánczos Zoltán tűzoltó alezredes elmondta, hogy a pécsi kollégáknak is szólniuk kellett egy megfelelő mentődaru miatt. A szerencsétlenül járt vállalkozó mindvégig tudatánál maradt, és a gyorsabb közbeavatkozás elősegítése érdekében maga szólt mobiltelefonon egy kaposvári emelőért, ami fél óra után meg is érkezett a helyszínre.

A mentést eredményesen fejezték be a katasztrófavédelem szakemberei, akik a tömbház tetejéről kötelekkel biztosították a vállalkozó épségét, akinek izmai meglehetősen elgémberedtek a hosszú várakozásban.
A deformálódott és érzéketlen mutatóujj első vizsgálatai alapján a helyszínre érkező mentőorvos arra következtetett, hogy nem elképzelhetetlen az amputálás sem a szövetek nagymértékű roncsolódása miatt, de azt még a ott megerősítette: az ujjcsont eltörött. A vállalkozót a Kaposi Mór Oktató Kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!