Közélet

2006.11.23. 08:18

Húszmilliós gyorssegély a Drávatejnek

Húszmillió forintos gyorssegélyt kap a Drávatej Kft., hogy a legsürgetőbb tartozásait kifizethesse. Erről döntöttek a társaság taggyűlésén.

Nagy László

A pénzből a tejbeszállítók kifizetését kezdik el, ezeknek tartozik a legtöbbel a barcsi tejüzem. A legnagyobb összeggel – több mint 300 millióval – épp a főtulajdonosuknak, a Dráva Coop Rt.-nek tartoznak, amely egyben a legnagyobb szállítójuk is.

Stier István, az rt. felügyelő bizottságának elnöke elmondta: továbbra is kérdéses, hogy mi lesz a Drávatej sorsa. Az új vezetésnek december 4-re kell letenni-e egy elfogadható üzleti tervet az asztalra. Jelenleg egymilliárdos adósságállománya van a társaságnak, s ennek további növekedését nem vállalhatják fel a tulajdonosok. Ha az üzleti tervet elfogadhatónak tartjuk, akkor tovább működhet a barcsi tejüzem. Ebben az esetben várhatóan alaptőke-emelésre kerül sor, és elbocsátásokra is számítani kell.

A tejüzemnek 130 dolgozója van jelenleg, és közülük 103 alkalmazására egy korábbi állami támogatás elnyerésénél kötelezettséget vállaltak. Tíz-tizenöt százalékos létszámcsökkentésre azonban várhatóan így is sor kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!