Közélet

2006.11.21. 18:00

Kevesebb jut a közoktatásra

A hét önkormányzati szövetség vezetőit hívták egyeztetésre az önkormányzati és területfejlesztési minisztériumba, ahol az oktatási, pénzügyi és szociális tárca képviselői is jelen voltak.

Márkus Kata

Az egyeztetésen a Megyei Jogú Városok Szövetsége társelnökeként Szita Károly kaposvári polgármester is részt vett, s elmondta: nem egyeztetés, sokkal inkább megbeszélés volt ez, hiszen az álláspontok semmit sem közeledtek egymáshoz.

A kormányzati elképzelés továbbra is az, hogy semmivel sem kapnak több pénzt az önkormányzatok jövőre, mint az idei évben. – Ha ez így lesz – hangsúlyozta Szita Károly –, akkor 2007. az elbocsátások éve lesz az országban. A kaposvári közoktatás például 101 millióval kap kevesebbet jövőre, mint az idén.
Ezért az önkormányzati szövetségek vezetői arra kérik a kormányzati többséget, hogy ne fogadják el a jövő évi költségvetést. A jelenlegi tervezet ugyanis országosan több mint tízezer ember elbocsátását jelentené.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!