Közélet

2006.11.24. 09:45

Óriáspanda Karácsonyra

Óriáspandát fogadhatnak örökbe azok, akik az idei Karácsonyon nem a megszokott karórával, parfümmel vagy nyakkendővel szeretnék meglepni szeretteiket.

Varga Andrea

Bíró Imola, a WWF Magyarország kommunikációs munkatársa elmondta: a természetvédelmi szervezet egy plüss óriáspandát és egy névre szóló oklevelet küld mindazoknak, akik vállalják a jelképes nevelőszülőséget. Az örökbefogadás értéke tíz ezer forint, amely adománynak minősül.

[caption id="" align="alignright" width="260"] Az óriáspanda a legritkább medvefaj földünkön
[/caption]– Akik a kedves, fekete-fehér bundás pandák sorsát a szívükön viselik, azok saját magukat, családtagjaikat, ismerőseiket vagy üzletfeleiket egyaránt meglephetik ezzel az egyedi ajándékkal – mondta Bíró Imola.

Az óriáspanda a legritkább medvefaj földünkön. Ma már csupán 1600 egyede él szabadon, Kína rezervátumaiban. Elődeik még Kína egész területén, Burma északi részén és Vietnámban is őshonosak voltak. Jelenleg a bambuszmedvének is becézett óriáspandákat a kihalás veszélye fenyegeti, ezért állandó védelmet és támogatást igényelnek. A pandáknak nincsen természetes ellenségük, az egyetlen veszélyt az ember jelenti számukra. A nagy területeket érintő erdőirtás miatt ugyanis az állatok élőhelye az elmúlt húsz évben a felére csökkent. A WWF óriáspanda-védelmi programjának részeként pandarezervátumokat alakít ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!