Közélet

2006.11.12. 11:29

Postaláda csak egy van

Tizenháromezer kézbesítő naponta hárommillió levelet juttat el a címzetthez. A Magyar Posta Zrt. kétezernyolcszáz ablaknál napi átlagban egymillió ügyfelet szolgál ki.

Czene Attila

Gulyás Ernő, a cég nyugat-magyarországi igazgatóságának vezetője arról is beszélt Kaposváron, hogy az állami túlszabályozottság lassítja a jobb versenyképesség érdekében tett lépéseket.

Márpedig 2009-től teljesen nyitottá válik a piac. Például a csomagküldéssel foglalkozó konkurencia már most is kopogtat az ajtókon, legalábbis a nagyvárosok lakótelepein. Az eldugott kis falvakban azonban bizonyára nem kell szembenézni velük a postásoknak.

Ötven gramm alatti küldeményt egyelőre csak a Magyar Posta Zrt. szállíthat. A második legnagyobb állami cég nyereséges, s egy felmérés szerint az Európai Unió országaiban a hatodik legjobb szolgáltató. Gulyás Ernő beszélt arról is: átlagosan négy-hat perc alatt igyekeznek kiszolgálni az ügyfeleket, a negyedórán túli várakozást már nem helyénvalónak gondolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!