Közélet

2006.11.17. 08:25

Rácsok védik az autósokat

A közútkezelők 7600 tonna sóval várják a telet és a biztonság érdekében 15 kilométer hosszan hóvédő rácsokat is elhelyeznek Somogyban.

Harsányi Miklós

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] 7600 tonna sót rendeltek, s ebből 1600 tonna már a tárolókban van
[/caption]A Magyar Közút Kht. somogyi területi igazgatósága 27 saját gépet vethet be a téli fagycsatában. Szélsőséges körülmények között 86 bérjármű is rendelkezésükre áll. Az elmúlt téli idényben 14 havas és 39 erősen síkos napot számláltak; ennek tudatában állították össze idei tervüket.

– Talán a hóban elakadt kamionok kiszabadítása a legsúlyosabb feladat – mondta Szabó Tibor, a közútkezelő kht. területi igazgatója. Hozzátette: a 8-10 százalékos emelkedőn keresztbe fordult, leállt teherautók kimentését is megoldják. Az összes kistérségben kiépítették az ehhez szükséges technikai hátteret.

Az 1630 kilométernyi somogyi útszakaszból 580 kilométer az őrjáratos. Ezen folyamatosan gondoskodnak a síkosságmentesítésről. Az igazgató közölte: a 460 kilométernyi rajonos szakaszon csak az ívek és az emelkedők hóeltakarítására van lehetőség. A kht. március közepéig tartja fenn a téli menetrendet; erre az időszakra 7600 tonna sót rendeltek, s ebből 1600 tonna már a tárolókban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!