Közélet

2006.11.25. 09:06

Védjegy az élelmiszeripar bajnokainak

Gráf József agrárminiszter pénteken átadta a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet Budapesten. Az országból tizenhat-, Somogyból két cég részesült elismerésben.

Harsányi Miklós; Fotó: Kallus György

Ágyas kajszibarackpálinka, vitamin saláta, füst ízű félkemény juhsajt, ribiszkés túrókrém torta és hókifli; e finomságok is díjat kaptak pénteken. Somogyból a barcsi Dráva Tej Kft. és a balatonboglári Halker Kft. részesült elismerésben – tájékoztatta lapunkat a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM). Előbbi a szinbiotikus joghurtöntetért, míg a balatoniak számára a gyorsfagyasztott halászlé sűrítmény valamint a pontyszeletekkel tálalt halászlé hozta meg a dicsőséget.
[caption id="" align="alignright" width="320"] Díj a boglári cégnek
[/caption]
Az Agrármarketing Centrum a Foodapest 2006 alkalmából rendezte meg a díjátadót, amelyen 16 gyártó 26 terméke nyerte el a védjegy használati jogot tanusító oklevelet és az elismerést.

Dékány András, az agrártárca szóvivője lapunknak azt mondta: a kitüntetésben részesült cégek jól reprezentálják a magyar élelmiszergyártást. A tejipartól a húságazaton át a szőlészet-borászatig számos kiemelkedő áru jelent meg a szakkiálításon. A szóvivő rámutatott; a hazai élelmiszeripar magas színvonalon termel, s ez nem csak a termékek minőségére, hanem a csomagolásra, a marketingre is vonatkozik.

A belföldi élelmiszergyártók éves bevétele mintegy 2500 milliárd forint. Az FVM szóvivője hangsúlyozta: a következő uniós költségvetési periódusban különösen nagy figyelmet kell fordítani az ágazat versenyképességének erősítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!