Közélet

2006.12.02. 09:46

Kőkemény fegyelmet ígért

–Kőkemény fegyelmet követelek itt is – ígérte az állománygyűlésen Lengyel Róbert, a paksi kommandó éléről érkezett siófoki rendőrkapitány.

Fónai Imre

[caption id="" align="alignright" width="260"] Lengyel Róbert; Fotó: Gáti Kornél
[/caption]Régóta várt a visszatérésre a rendőri pályafutását Siófokon kezdő új kapitány. Azt mondta róla a tegnapi beiktatáson Dégi Endre dandártábornok, Somogy megyei rendőrfőkapitány: – Kiváló csapatépítő, bűnügyi és nyomozói tapasztalatokkal rendelkezik, s nem hátrány, hogy komoly bevetésekben vett részt. Nagyon fontos, hogy helyi kötődése van, nem ugródeszkának tekinti ezt a posztot, hanem ezt célozta meg, erre vágyott régóta. Komoly feladat vár rá: legelőször is állományépítésre lesz szükség a siófoki kapitányságon; jelentős a létszámhiány és stabilizálnia kell a vezetői garnitúrát is.

– Az nem tartható, hogy van olyan osztályvezető, aki évek óta csak megbízott – kapcsolódott a főkapitány szavaihoz Lengyel Róbert alezredes. – Márciusig adtam haladékot magamnak és az állománynak. Addigra megoldást kell találnunk erre a legfontosabb problémára; fel kell állni a végleges vezetői karnak, s a beosztottaknak is meg kell találni a helyét. Egyébként ha a vezetés stabil, akkor már nagy baj nem lehet...
Arra a kérdésre, hogy magával hozta-e Paksról a kommandós keménységet, azt felelte az új siófoki kapitány: – Tény, hogy előző szolgálati helyemen katonás rend, fegyelem volt. De ezt én a jó munka egyik alappillérének tartom, így aztán itt is kőkemény fegyelmet fogok tartani.

Húsz státusz betöltetlen jelenleg a siófoki kapitányságon, s ugyanennyien hiányoznak egyéb más okokból. Lengyel Róbert szerint elképzelhető, hogy megpályáztatják azokat a helyeket, amelyekhez lakást is tudnak biztosítani. A Balaton-partnak lehet még ennyi vonzereje – jegyezte meg.

Lengyel Róbert:

38 éves, tizenkilenc évvel ezelőtt járőrként kezdte a siófoki kapitányságon. 1994-ben végzett a Rendőrtiszti Főiskolán, a siófoki nyomozó alosztály vezetője volt, amikor ugyanebben az évben Paksra került. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési osztályát vezette, közben 1999-ben elvégezte a jogi egyetemet.

Lengyel Róbert; Fotó: Gáti Kornél -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!