Közélet

2007.01.26. 18:46

Hétfőn megbénulhat a közlekedés

Somogyban is sztrájkolnak hétfőn hajnalban a Kapos Volán Zrt. dolgozói – értesült a Sonline.hu pénteken a kora esti órákban. Közlekedési szakemberek pillanatnyilag azt tanácsolják: az utasok reggel nyolcig inkább maradjanak otthon.

Harsányi Miklós

Somogyban négy órára megbénul a közlekedés, hétfőn hajnali négytől nyolcig egy autóbusz sem gördül ki – tudta meg a Sonline.hu.
– Mivel a szakszervezetek nem tudták elfogadni a munkáltatói ajánlatot, így nem tehetünk mást, minthogy sztrájkolunk – közölte Dobi István, a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) megyei elnöke pénteken. – Somogyban a dolgozók többsége támogatja a felhívásunkat; a munkabeszüntetés támogatottsága meghaladja a 90 százalékot.

A sztrájk részleteiről vasárnap délelőttre összehívtak egy stratégiai egyeztetést. Percekkel ezelőtt értesítették a KKSZ somogyi képviselőit; a kaposvári találkozón pontosítják majd a hétfő hajnali program részleteit.
Négy óra alatt közel 400 járat marad ki – ez a mérlege a tervezett munkbeszüntetésnek. Bebics János, a Kapos Volán Zrt. személyszállítási igazgatója a Sonline.hu érdeklődésére elmondta: az utasok érdekében nyitva tartanak a várótermek és az autóbuszállomások. A létesítményekben folyamatosan biztosítják az ügyeletet.
A személyszállítási igazgató hozzátette: a forgalmi rend vélhetően 11 órakor áll helyre.

Forró drót a Volánnál

– Indulás előtt mindenki tájékozódjon – tanácsolta az utasoknak Bebics János, a Kapos Volán Zrt. személyszállítási igazgatója. – Társaságunk munkatársai megadják az utazáshoz szükséges információkat a 06(82)418-040-es telefonszámon.

-->

Ezek is érdekelhetik